Alexandra Porumboiu
Fondator si Coregraf

Alexandra Porumboiu a infiintat scoala de dans si balet Joy2Dance in Constanta.

A fost balerina a Teatrului National de Opera si Balet “Oleg Danovski” Constanta, unde a evoluat in numeroase spectacole pe scene din tara si din strainatate. A  absolvit Liceul de Arta din Constanta, sectia Coregrafie, si este licentiata in Artele Spectacolului specializarea Coregrafie, la Facultatea de Arte a Universitatii “Ovidius ” Constanta.

A inceput cursurile de dans si balet alaturi de copii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, inca din anul 2010 acumuland astfel experienta necesara pentru a-i face pe cei mici sa progreseze si sa ajunga de la mici balerini la adevarati artisti pe scene mari ale lumii!

Datorita rezultatelor bune de-a lungul anilor, este membru al Conseile International de la Danse UNECO, si membru al Uniunii Artei Coregrafice din Romania.

In 2019 a absolvit Bolshoi Ballet Academy Teacher’s Certification Program la New York. Acest program aprofundeaza in detaliu celebra metoda Vaganova, una dintre ce le mai folosite metode in studiul dansului clasic.

A participat la numeroase conferinte si programe de specialitate, cum ar fi “Vaganova and her Method for Teaching Ballet” organizata de CID UNESCO, sau “Seminario Internazionale Paola in Danza” alaturi de mari maestri ai baletului, si a facut parte din juriul unor concursuri de balet si dans contemporan din tara si de peste hotare.